Free cookie consent management tool by TermsFeed

WordPress belépés, avagy hogyan jelentkezhetek be a WordPress-be

Veled is elő fordult már, hogy nem tudtál bejelentkezni a WordPress- be? Új vagy még és fogalmad sincs, hogy hol találod a WordPress belépés címét? Olvasd el ez a rövid összefoglaló bejegyzést a WordPress bejelentkezési lehetőségekről. Bonuszként pedig tudd meg hogyan lehet testre szabni a belépési képernyőt.

Miért van szükség a WordPress bejelentkezés oldalra?

A WorPress bejelentkezés oldal maga egy ajtó, amelyen keresztül haladva érheted el az adminisztrációs felületet. Az adminisztrációs felületen keresztül változtathatod meg a honlapod elrendezéseit. Új bejegyzéseket és oldalakat adhatsz hozzá a weboldaladhoz. Teljesen testre szabhatod és beállíthatod a WordPress oldalad. Új kinézetet, vagy éppen új funkciókat adhatsz hozzá az oldaladhoz.

Hogyan lehet megtalálni a WordPress belépés linkjét?

Egy szabványos WordPress telepítésnél csak annyit kell tenned, hogy hozzá írod a webcímed után a böngészőben a /login vagy a /admin kifejezést.

PL:

www.valami.hu/login

www.valami.hu/admin

Itt majd ne felejtsd el helyettesíteni a valami.hu nevet a saját weboldalad nevével.

Mindkét fenti URL cím átirányít a WordPress belépés felületre.

Amennyiben valamilyen okból nem töltődik be a WordPress bejelentkezési képernyő akkor próbáld meg az alábbi módszert:

www.valami.hu/wp-login.php

Sok olyan oldallal találkozok, ahol egyedileg épített főoldalt alkalmaznak és a WordPresst csak blogoláshoz használják. Tehát a WordPress -t egy aloldalra egy mappába telepítik.

Ha a WordPresst mappába telepítetted akkor a fenti módszerrel nem fogsz tudni belépni. Helyette az alábbi pontos egyezést kell a böngésző sávba írnod:

www.valami.hu/wordpress-mappa/wp-login.php

Amennyiben a WordPress-t altartományra telepítetted akkor a WordPress bejelentkezéshez az altartományod címét kell használnod a belépéshez:

www.akarmi.valami.hu/login

www.akarmi.valami.hu/wp-login.php

A fent felsorolt bejelentkezési URL címek mögött a WordPress ellenőrzi, hogy történt e korábban már belépés az oldalra. Amennyiben volt már bejelentkezés és a munkamenet aktív, akkor a felhasználót átirányítja az admin felületre bejelentkezés nélkül.

Hogyan mentheted el a WordPress belépés címét?

Ha nehezen emlékszel vissza az angol számodra idegen szavakra, lehetőséged van a WordPress belépési címét elmenteni a böngésző könyvjelződben. Ehhez használd Google Chrome és Firefox böngészőben a Ctrl+d parancsot.

Alternatív megoldásként akár magán a WordPress weboldaladon is létrehozhatsz egy bejelentkezési menüpontot.

 1. Ehhez kattints a vezérlő pultra
 2. Válaszd ki a Megjelenés menüpontot
 3. A megjelenésen belül válaszd ki a Menük pontot
 4. Menj rá a menütétel létrehozásnál az egyéni hivatkozás részre
 5. Írd be a bejelentkezés URL címét
 6. Add meg a hivatkozás szövegének amit szeretnél. Pl: Belépés

További megoldás lehet még ha a WordPress bejelentkezés oldalán ki pipálod a képen látható emlékezz rám checkbox -ot. Így a következő alkalommal már nem fog bejelentkezést kérni tőled. Azonban azt tudnod kell, hogy alap beállítások esetén ez csak 14 napig fog emlékezni rád. Ha ezek a napok elmúlnak újra meg kell erősítened a bejelentkezési szándékodat újabb 14 napra.

Hogyan változtathatod meg a WordPress belépés címét?

Ha szükséges meg tudod változtatni a WordPress bejelentkezés alapértelmezett URL címét. Ehhez a legegyszerűbb megoldás egyike a WPS Hide Login bővítmény telepítése.

 1. Kattints a Bővítmények menüre, itt láthatod a telepített bővítményeidet
 2. Válaszd ki az új hozzáadása menü pontot
 3. A kereséshez írd be a bővítmény nevét: WPS Hide Login
 4. Telepítsd a bővítményt a telepítés most gombbal és aktiváld

Ez a bővítmény beköltözik a WordPress beállítások menüpont alá. Válaszd ki a beállításoknál a menüpontot és egyszerűen a Login url részhez írd be a kívánt WordPress bejelentkezés címét, és kattints alul a módosítások mentése gombra.

Az fontos, hogy ne felejtsd el azt, hogy milyen címet adtál itt meg, mert ha ezt elfelejted akkor nem fogsz tudni bejelentkezni. Amennyiben így jársz szükséged lesz egy WordPress szakértőre a probléma kijavításához.

Bónusz: Hogyan alakíthatok ki egyedi WordPress Belépés oldal kinézetet?

Ha több felhasználod van, vagy csak egyszerűen nem vagy elégedett a WordPress belépés képernyő kinézetével, akkor ezen könnyen módosíthatsz a LoginPress bővítmény telepítésével.

Telepítsd fel a bővítményt és kapcsold be azt.

 1. Navigálj a vezérlő pulton az új LoginPress menüpontra
 2. Válaszd ki a Customizer hivatkozást
 3. Alakítsd ki igényeidnek megfelelően a WordPress bejelentkezés felületét

Ha unod ezt a témát és legszívesebben mással foglalkoznál, akkor kérj egy ajánlatot Weboldal készítésre.