Free cookie consent management tool by TermsFeed

Keresőoptimalizálás (SEO)

Mi az a keresőoptimalizálás? Miért van szükséged keresőoptimalizálásra?

Szia! Göbölyös Attila vagyok, a tapasztalt SEO szakértő, aki a vállalkozásodat a Google csúcsára juttatja. Az általam nyújtott különleges szolgáltatások és egyedi megközelítések segítenek neked, hogy a keresőmotorok rangsorolásának élére kerülj.

A keresőoptimalizálás jelentése?

Keresőoptimalizálás, vagyis SEO, ma már mindenki számára ismert fogalom, de vajon pontosan mit jelent? Elsősorban azokra a technikákra és módszerekre utal, amelyek segítségével bármilyen weboldal jobb pozíciót érhet el a keresőmotorok találati listáin(SERP) – például a Google-nél és Bingnél. Ez annyit tesz, hogy amikor potenciális látogatók begépelnek egy keresőkifejezést, amire te is optimalizálva vagy, nagyobb eséllyel választják majd az oldalad más weboldalak helyett.

A keresőoptimalizálás lényege gyakran változik az algoritmusok frissítéseinek következtében, így mindig érdemes képben maradni a legújabb trendekről és optimalizációs lehetőségekről. A SEO nem csak a megfelelő kulcsszavak használatáról és a hasznos tartalom megosztásáról szól, hanem közvetlenül befolyásolja a weboldalad hosszú távú sikerét és a látogatóid számát. Éppen ezért, akár szakemberként, akár saját weboldalad üzemeltetőjeként, érdemes megismerni és alkalmazni a keresőoptimalizálás alapelveit.

A keresőoptimalizálás célja, hogy weboldalunkat a lehető legelőkelőbb pozícióba juttassuk a különböző keresőmotorok találati listáin, mint például a Google vagy a Bing. Ennek köszönhetően, amikor valaki rákeres egy adott témában vagy szolgáltatásban szereplő kulcsszóra, a mi weboldalunk jelenik meg a legelső helyeken. Így több látogatóra és potenciális ügyfélre tehetünk szert, ami az üzleti sikerek alapja. Keresőoptimalizálás során többek között olyan technikákra támaszkodunk, mint a kulcsszavak megfelelő használata, a tartalom kiegyensúlyozott struktúrája, és a jó minőségű backlinkek megszerzése. Mindezek révén egy kellemes és könnyen kezelhető felhasználói élményt teremthetünk, miközben a keresőmotorok szempontjából is vonzóvá tesszük weboldalunkat.

Miért van szükséged keresőoptimalizálásra?

Úgy gondolom, ha megérted a keresőoptimalizálás fogalmát, már nem kérdés a számodra, hogy szükséged van-e rá. Gondolj csak bele! Mit ér az a honlap, amit nem látnak az emberek? Semmit.

Az internet világában a láthatóság és az organikus forgalom felbecsülhetetlen értéket képvisel. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás segít abban, hogy webhelyed vagy vállalkozásod a lehető legtöbb potenciális ügyfél számára könnyen megtalálhatóvá váljon a keresőmotorokban.

De miért fontos ez?

 • A weboldal optimalizálása biztosítja, hogy az ajánlat és a termék a megfelelő közönséghez jusson el.
 • A SEO nemcsak a jobb pozicionálásról, hanem a jobb felhasználói élményről is szól.
 • A jobb pozicionálás és felhasználói élmény növeli a bevételt.
 • Ne habozz – kezd el alkalmazni a SEO-technikákat az üzleti siker fokozása érdekében.

Alapvető stratégiák a keresőoptimalizálás alapjai

Ahogy az internetes világ folyamatosan fejlődik és változik, a keresőoptimalizálás (SEO) fontossága egyre növekszik. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz a SEO kalandba, alapvető stratégiákat kell követned, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle.

 • Első lépésként, tüzetesen kutasd fel a legnépszerűbb kulcsszavakat a területeden, hogy könnyen megtalálható legyen a weboldalad a keresőmotorokban.
 • Gondold át a tartalomstruktúrádat, és törekedj rá, hogy minél több releváns információt nyújts az olvasóidnak.
 • Emellett nem árt odafigyelni a hivatkozások építésére, és célzottan közösségi média platformokon is promóciót folytatni.
 • Az egyik legfontosabb dolog az értékes és vonzó tartalom létrehozása, mely egyrészt megtartja a látogatók figyelmét, másrészt pedig javítja a weboldal hitelességét és elérését.
 • Ne felejtsd el, a SEO egy folyamatosan változó terület, így mindig érdemes naprakész lenni az új trendekkel és technikákkal kapcsolatban.

Hogyan kutassuk fel az előnyös kulcsszavakat?

A webhelyünk vagy vállalkozásunk sikeressége nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megfelelő kulcsszavakat azonosítani, amelyekkel célzott látogatókat vonzhatunk oldalainkra. A megfelelő kulcsszavak feltárása nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Kezdjük azzal, hogy brainstorming során ötleteket gyűjtünk és beszéljünk meg másokkal, hogy milyen szavak juthatnak az eszünkbe, ha az adott témáról van szó. Ezt követően igénybe vehetjük a Google Ads Kulcsszótervező eszközét, amely segít megtalálni a legfontosabb és leggyakrabban keresett kulcsszavakat a választott témakörben.

Fontos továbbá, hogy nyomon kövessük a konkurencia tevékenységét és a használt kulcsszavakat is, ugyanis ezek segíthetnek abban, hogy új ötleteket merítsünk és felismerjük, melyek azok a rejtvénydarabkák, amelyek még hiányoznak a saját stratégiánkból. Vegyük figyelembe azt is, hogy idővel változhatnak a trendek és a keresőoptimalizálás követelményei, ezért állandóan frissíteni kell a kulcsszavak listáját és naprakészen tartani a vállalkozásunkat. A megfelelő kulcsszavak felkutatása és alkalmazása elengedhetetlenül fontos a webes siker érdekében, ezért ne féljünk befektetni az időt és az energia a folyamatba.

Tippek a keresőmotorokra optimalizált, kiváló minőségű tartalom létrehozásához

A keresőmotorokra optimalizált, kiváló minőségű tartalom létrehozása az online jelenlét alapvető építőköve, hiszen a jó tartalom nemcsak a látogatók érdeklődését kelti fel, de a keresőmotorok szempontjából is vonzóvá teszi a weboldalt. Első lépésként érdemes alaposan kutatni a célcsoport igényeit és elvárásait, valamint megtalálni a legrelevánsabb kulcsszavakat, amelyekre a látogatók keresnek. A jó szöveg azonban ennél több: érthető, jól strukturált és értékteremtő. Gondolatébresztő kérdésekkel, frappáns bevezetőkkel és érdekfeszítő elbeszélésekkel varázsolhatjuk magát a témakört is élénkebbé.

Ne feledjük emellett a multimediális tartalmak, képek és videók, fontosságát sem, melyek még vonzóbbá teszik az oldalt, és sok esetben pontosabb információátadást tesznek lehetővé. Egy lépéssel tovább is léphetünk, ha kialakítunk egy erős hivatkozási hálót más releváns oldalakkal, erősítve ezzel a tartalom hitelességét és szakmai színvonalát. Végül, de nem utolsósorban, kézben tartani a SEO teljesítését, és rendszeres időközönként frissíteni a tartalmat annak érdekében, hogy a weboldalunk továbbra is új és friss maradjon a keresőmotorok szemében.

Linképítés és linkprofil felügyelet

Linképítés és linkprofil felügyelet egyre inkább központi szerepet kap a modern online marketingben. Ahhoz, hogy a weboldalad sikeres legyen és elérje a kívánt célokat, elengedhetetlen a minőségi háttérhivatkozások megszerzése és azok rendszeres ellenőrzése. A folyamat részeként különböző technikákat alkalmazhatsz, mint például a tartalommarketing, vendégblogolás vagy partneri kapcsolatok kialakítása.

Azonban, figyelembe kell venni a Google és más keresőmotorokat, valamint a weboldal környezetének követelményeit is – algoritmusok és elvárások változása miatt folyamatosan kell megújulni. A linkprofil felügyelet során érdemes törekszünk arra, hogy a hivatkozások száma, minősége és eloszlása megfeleljen a weboldal céljaként jelölt iparág normáinak, ugyanis ez hozza a legtöbb eredményt.

Hogyan kövessük az eredményeket?

A SEO erőfeszítések eredményeinek követése és mérése kulcsfontosságú a siker elérése érdekében. Először is, rendszeresen ellenőrizd a keresőmotorok rangsorát, hogy megbizonyosodj arról, hogy a honlapodon optimalizált kulcsszavak növelik-e a láthatóságot. Emellett figyeld az organikus forgalmat a Google Analytics vagy más analitikai eszköz segítségével, hogy mérni tudd, hány látogató érkezik a weboldalra a keresőmotorokból. Az oldalbetöltési sebességet és a felhasználói élményt érdemes figyelembe venni, mert ezek is befolyásolják a rangsorolást. Végül használj eszközöket, mint például a Google Search Console, amelyek segítenek a technikai problémák azonosításában és javításában, valamint a visszahivatkozások nyomon követésében, melyek jó indikátorai a SEO eredményességének. A folyamatos tanulás és elemzés optimális alapot teremt a siker érdekében.

Mit tartalmaz a keresőoptimalizálás szolgáltatás?

A keresőoptimalizálás egy hosszú, rengeteg feladattal járó folyamat. Ha nem új a honlapod, ha már van rengeteg terméked, blogbejegyzésed, akkor hónapokig is eltarthat. Röviden összefoglalva leírom, mire készülj fel.

Először felmérem a weboldalad helyzetét a Google-ben. Ingyenes, de annál hasznosabb analitikai eszközökkel pontosan meg fogom neked mondani, jelenleg hol tartasz.

Megnézem a weboldalad állapotát, és kidolgozom a pontos keresőoptimalizálási stratégiát.

A kulcsszókutatás keretében összegyűjtök minden olyan kifejezést (kulcsszót), amely a honlapod témájához tartozik, és a Google elvárja, hogy jelen legyenek a honlapodon. Kidolgozom számodra, hogy melyik kulcsszót, hogyan használd fel.

Elvégzem a honlapod technikai keresőoptimalizálását. Beállítok mindent, ami ahhoz szükséges, hogy stabilan, jó helyezést érje el a keresőben. Minden lépésemről tudni fogsz, olyan módosítást nem végzek el, amelyről ne beszéltünk volna.

Keresőoptimalizálom a főoldalad – ez már önmagában nagyon ütős – és azokat az aloldalaidat, amelyek relevánsak ebből a szempontból. Ha webáruházad van, akkor dolgozom a termékeiddel is.

Foglalkozom a képeiddel, a közösségi média megosztással, a belső (a honlapodról azon belülre mutató) és külső (más weboldalra mutató) linkekkel is. Minden trükköt bevetek, hogy tarolj a Google-ben.

A keresőoptimalizálást követően sem hagylak magadra. Tudni fogod, mit és miért változtattam meg, írtam át a honlapodon. El fogom neked mondani azokat az apró kis trükköket, tippeket, amelyekkel úgy tudsz tovább dolgozni, hogy egyre stabilabb legyél a Google-ben. Természetesen, ha nincs időd ezzel foglalkozni, a havidíjas keresőoptimalizálási szolgáltatásom keretében leveszem a terhet a válladról.

Mikor fogod látni a keresőoptimalizálás eredményeit?

Vannak olyan beállítások, amelyek már néhány hét múlva megmutatják hatásukat. A stabil, jó helyezésre viszont hónapokat kell várnod. Legtöbbször 3-6 hónap, mire valóban elkezd fellendülni a honlapod.

Göbölyös Attila CEH, SEO EXPERT

Rendszermérnök & WordPress Developer

Göbölyös Attila vagyok, a weboldal készítés szakértője. Mérnök informatikus, etikus hacker és SEO Szakértő.

Fő szakterületeim:

 • Információ biztonság
 • Keresőoptimalizálás
 • Weboldalkészítés

Teljes körű ügyintézést vállalok a honlapoddal kapcsolatban, neked csak annyi a dolgod, hogy dőlj hátra, és mondj el mindent, amit megálmodtál. Ha nincsenek ötleteid, az sem baj!

A legjobb és a legkorszerűbb szolgáltatást nyújtom, korrekt áron.

Göbölyös Attila-Honlapspecialista.hu