Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sok esetben találkozni manapság elavult honlapokkal, ahol a WordPress karbantartás nincs elvégezve. Sok ügyfél nem is feltétlen van tudatában annak, hogy az oldalt időnként karbantartani és frissíteni kell. Általában elmondható, hogy valamilyen probléma adódik a honlapjával és ezt követően kerül tájékoztatásra az üzemben tartás elmaradásáról. Pedig, ha az ügyfél rendelkezik minimális informatikai tudással, akár saját maga is elvégezhette volna ezeket az egyszerű lépéseket.

Készítettem nektek egy általános leírást a rendszeres karbantartás és optimalizálás lépéseiről

Miért fontos a rendszeres WordPress karbantartás?

Azt tudnod kell, hogy a WordPress az egy CMS keretrendszer és a világ honlapjainak több mint 20%-át uralja. A forráskódja nyitott, illetve folyamatosan fejlesztik, javítják. Na most ebből az következik, hogy kijavítanak egy incidenst -amit valaki felfedezett- és ez után egy újabb WordPress verzió jelenik meg. Te nem telepíted fel, és egyúttal a honlapod sérülékeny lesz. A hiba részletei elérhetőek az interneten! A támadók könnyen összeállítanak egy robot programot amivel végig pásztázzák a világhálót a sérülékeny verziót keresve. Bumm! A honlapodat feltörték, de te még nem tudsz róla. Szintén ez az általános eljárás a népszerű bővítmények és sablonok tekintetében, ha nem foglalkozol a WordPress karbantartásával kellőképpen akkor Bumm!

A rendszeres frissítés része a WordPress karbantartásnak

A technika fejlődik. Elmondható, hogy ebben a szakmában öt évente megújul minden. Néha könnyebb lesz a dolgunk néha nehezebb, de tartani kell a lépést. A fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy a bővítményük és a sablonjuk optimális teljesítményű legyen azonkívül tartalmazzon új opciókat. Az új fejlesztések adott esetben még előnyt is kovácsolhatnak neked. Például most sok sablonfejlesztő az új alapvető Core Web Vitals mutatóknak való megfelelésen dolgozik a gyors honlap érdekében. Gondolj csak bele: felfrissíted a sablonod és máris 15% -al gyorsabban tölt be a weboldalad.

Amennyiben meggyőztelek a WordPress karbantartás fontosságáról, kérlek olvasd el az alábbi lépéseket a végrehajtáshoz. Vagy kérj egy személyre szabott árajánlatot itt.

1. Legyen biztonsági mentésed a WordPress karbantartás megkezdése előtt

Többnyire a tárhelyeden van bekapcsolt mentés, vagy úgy írja a szolgáltató, hogy probléma esetén kérhetsz visszaállítást. Ne bízz ebben száz százalékosan!Nézd meg ezt! Ez az eset nagyon sok magyar weboldalt érintett és sajnos a biztonsági mentések is elégtek.

Légy meggyőződve saját magad arról, hogy rendelkezel egy saját biztonsági mentéssel, amit biztonságos helyen tárolsz (Google drive, One drive, saját gép). Ezzel be vagy biztosítva az adatvesztés esetére.

A tervezett WordPress weboldal frissítés megkezdése előtt készíts biztonsági mentést a honlapodról.

Miért szükséges biztonsági mentés a WordPress karbantartás megkezdése előtt?

A Bővítmények aktualizálása nem minden esetben gyerekjáték és a sablonoké sem. Történhetnek olyan problémák amelyeket hirtelen nem tudsz megfelelően le kezelni, ideges leszel mert leállít az oldal. Ezek a problémák általában egy nem megfelelő bővítmény vagy sablon halmaz kód konfliktusából adódnak. Az is lehet éppen, hogy egy specifikus fejlesztés közben elkövetett hibába futsz bele. Ilyenkor a legoptimálisabb megoldás egy mentésből visszaállni. Adott esetben ha kiszúrod a probléma forrását, akkor Ftp-n keresztül kikapcsolhatod azt. Mindenképpen keresd fel a bővítmény vagy sablon support oldalát és ellenőrizd, hogy mások nem jelentettek-e hasonló problémát.
Néhány eset:
A frissítés sikerül és fehér képernyőt kapsz
A WordPress weboldal nem tud kapcsolatot létesíteni az adatbázissal
A honlap hiányos
Szétcsúszott, csúnya oldalak
Egyes funkciók nem működnek

WordPress karbantartás: Biztonsági mentés egyszerűen

Biztonsági mentés készítésére a legbiztonságosabb:) megoldás az UpdraftPlus WordPress Backup Bővítmény használata. Már az ingyenes verzió is lehetőséget nyújt egy távoli Google drive mentés kivitelezésére. Pofon egyszerű a használata és Magyar nyelven is ért. A bővítmény prémium verziója további extra kényelmi megoldásokat kínál. Ilyen például a WordPress core vagy bővítmények frissítés előtti automatikus mentés felajánlása, rengeteg felhő integráció, mentés ütemezések finomhangolása, weboldal költöztetés. Jelenlegi legolcsóbb elérhető ára 70$ körül mozog éves szinten.

Miután feltelepítetted a bővítményt navigálj a beállításokra és menj végig a varázslón. Az ingyenes verzió lehetőséget biztosít Google drive mentésre is.

Ha végeztél a bővítmény beállításaival kattints a „Mentés most” gombra. Várd meg még lefut a mentés és folytasd a következő lépéssel.

2. A WordPress frissítése

Mivel a honlapod WordPress – el készült, ezért elmondható, hogy a mag aktualizálása a legfontosabb feladat karbantartás során. Amint elérhető frissítés érkezik az a vezérlőpulton a többi frissítéssel együtt értesítés fog megjelenni.

 1. Kattints a vezérlőpultra ezen belül a frissítésekre
 2. Ellenőrizd van-e WordPress frissítés
 3. Mentés után nyomj rá frissítés most gombra
 4. A frissítés sikeresen lezajlott

A WordPress verzió számozása rendkívül egyszerű. A kisebb verziószámok gyakorlatilag csak kisebb hibajavításokat tartalmaznak. A nagyobb egész számú megjelenések pedig összetettebb fejlesztéseket tartalmaznak és új funkciókat. Érdemes lehet egy új verzió megjelenés után várni 24-48 órát és utána feltenni azt. Ez idő alatt kiderül, hogy okozhat-e valamilyen nem várt globális jelenséget. Jelenleg ott tartunk, hogy a kisebb verziószámú frissítések automatán települnek. Ezen ne lepődj meg.

3. A bővítmények és sablonok frissítése

Használj minél kevesebb bővítményt, csak azokat használd amelyek valóban szükségesek. Ezeket ellenőrizd! Lényegesen egyszerűbb a WordPress karbantartása, ha kevés bővítménnyel rendelkezel.

A bővítmények és sablonok frissítése előtt szintén ajánlott mentést készíteni az oldalról.

 1. Kattints a vezérlőpultra ezen belül a frissítésekre
 2. Ellenőrizd vannnak-e új verziók
 3. Mentés után nyomj rá frissítés most gombra, de csak egyesével
 4. A folyamat sikeresen lezajlott

A bővítményeket és a sablonokat egyesével frissítsd. Így könnyen kiderül a problémánál, hogy melyik bővítménynél és sablonnál keletkezett. Szintén ajánlott betartani a 24-48 órás szabályt.

Honlapkészítés- 2021

4. Tapasztalatot igénylő mélyebb WordPress karbantartási feladatok

Bizony itt már nem árt kicsit jobban belemélyedni az informatika világába, ha úgy érzed ez neked egy kicsit magas lesz akkor nem árt megbíznod egy weboldal szakértőt aki elvégzi helyetted a WordPress karbantartást.

Nézzük mi lehet még itt? Fontos megnézned legalább egyszer, hogy a tárhelyszolgáltatód milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaz az érdekedbe. Ehhez lépj be cPanel-ba és ellenőrizd:

 • Találsz-e olyan menüpontot, hogy biztonság?
 • Telepítve ModSecurity?
 • Imunify360 telepítve?

Sorolhatnék még rengeteg biztonsággal kapcsolatos alkalmazást, de nem teszem. Ha nem érted vagy nem találsz semmit, kérdezd meg a szolgáltatót.

Ha már úgy is a cPanel-ben vagy nyiss meg egy fájlkezelőt és töltsd le a htaccess fájlt.

 1. Nyisd meg Notepad használatával és ellenőrizd a biztonsági beállításokat.
 2. Amennyiben hiányosak a beállítások akkor állítsd be a cikk alapján.

Ellenőrizd a webhely kártékony forgalmát, ehhez a legegyszerűbb a a Wordfence Security Plugin telepítése. Segítség a Wordfence beállításához. Azt tudnod kell, hogy a Wordfence nem lesz teljes megoldás a biztonsági problémákra.

A következő fontos lépés a WordPress karbantartás során az adatbázis optimalizálás. Létezik erre egy nagyon jó alkalmazás a https://hu.wordpress.org/plugins/wp-optimize/

Készíts adatbázis biztonsági mentést!

Telepítsd fel a bővítményt és futtasd le a szükséges takarításokat. Fontos, hogy itt azért nem árt érteni, hogy mit-miért csinálsz.

 1. Ellenőrizd a spam kommentek számát, és telepítsd az Akismet bővítményt.
 2. Optimalizáld a WordPress weboldalad sebességét.

WordPress Karbantartás ár és csomagajánlatok

Most minden csomaghoz CleanTalk alkalmazás szintű tűzfal jár ajándékba!

A CleanTalk webalkalmazás tűzfal proaktív védelmet biztosít az ismert és ismeretlen támadások ellen, a hackertámadások valós idejű megelőzése érdekében. A rendszer védelmet nyújt a keresztoldali szkriptelés (XSS), SQL-injekciók, és a nem engedélyezett felhasználók által történő fájlfeltöltés ellen. Emellett ellenőrzi a PHP konstrukciókat és kódokat, valamint a letöltött fájlokban található rosszindulatú kódok jelenlétét is. A tűzfal funkciói közé tartozik a pluginok és témák feltöltés közbeni ellenőrzése is, garantálva ezzel a weboldal fokozottabb biztonságát.

Alap csomag

7 700 Ft / hó.

WordPress frissítés

Bővítmények frissítés

Tárhely felügyelet

Biztonsági mentés naponta

Ajánlott

Közép út

8 450 / hó.

WordPress frissítés + optimalizálás

Bővítmények frissítés

4 oldal módosítás/hó

Tárhely felügyelet

Biztonsági mentés naponta

Időszakos

19 500 Ft

WordPress frissítés + optimalizálás

Bővítmények frissítés

4 módosítás

Tárhely ellenőrzés

Biztonsági mentés 1db

István Gimesi
István Gimesi
2022-06-02
Hosszú keresés eredménye az Attilával való együttműködés és tényleg csak az a baj, hogy nem Őt találtuk meg elsőre. Jó szakember, nagyon segítőkész és a végletekig korrekt.
Boglárka Walkó
Boglárka Walkó
2022-03-24
Pont azt kapod, amit vársz 😉
s polenyik
s polenyik
2022-01-04
Attila nem a kifogásokat keresi hogy nem lehet megcsinálni általunk elképzelteket mint sok szakembernek magát beállító. Ő az elgondolásainkat megvalósítja tisztességesen végzi munkáját. Ha te is szakembert keresel specialistát ne nézelődj tovább ő a te embered.
Andrea Mészáros
Andrea Mészáros
2021-08-21
Teljesen meg vagyok elégedve. Minden problémámat megoldja és soha nem érzem úgy, hogy tudatlan vagyok, mert mindent türelmesen, érthetően elmagyaráz. Ráadásul ár-érték arányban is kiváló.

A WordPress karbantartási csomagok részletes bemutatása

Alap csomag: 7 700Ft / hó. ( Éves szerződéskötés esetén 2 hónap kedvezmény )

 • Az oldal bővítményeinek és a WordPress frissítése heti szinten, illetve szükség szerint
 • Biztonsági sebezhetőségek monitorozása
 • Tűzfal beállítás
 • Webhely kártékony forgalom monitorozása
 • Tárhelybeállítások ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a tárhelyszolgáltatóval
 • SSL tanúsítvány ellenőrzés (egyes tárhelyeken nem újul meg automatán)
 • Biztonsági mentés beállítása és monitorozása, napi 1 db mentés készül.
 • Probléma megoldás vagy hiba elhárítás 48 órán belül illetve prioritás szerint

Közép út: 8 450 Ft /hó. ( Éves szerződéskötés esetén 2 hónap kedvezmény )

 • Az oldal bővítményeinek és a WordPress frissítése heti szinten, illetve szükség szerint
 • Biztonsági sebezhetőségek monitorozása
 • Tűzfal beállítás
 • Webhely kártékony forgalom monitorozása
 • Bejelentkezési felület elrejtése az ismeretlen látogatók elől
 • WordPress fájlok rejtése
 • WordPress fájlok módosulásának követése
 • Havi 4 bejegyzés közzététele (az általad biztosított szöveggel és képpel)
 • Havi 4 oldalmódosítási lehetőség (menüpont változtatás, telefonszám változtatás, új akció, banner stb.), szöveg- és képszerkesztés nélkül
 • Tárhelybeállítások ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a tárhelyszolgáltatóval
 • Biztonsági mentés beállítása és monitorozása, napi mentés készül
 • Weboldal sebességoptimalizálás
 • Probléma megoldás vagy hiba elhárítás 24 órán belül illetve prioritás szerint

3. Időszakos csomag – 1 alkalom, amikor kéred: 19 500 Ft

 • Weboldaladat alkalomszerűen fogom karbantartani az általad választott időpontban
 • Minden elérhető frissítés telepítése a weboldalon
 • Beállítások és az oldalszerkezet ellenőrzése
 • Mentés beállítása és monitorozása
 • Bejelentkezési felület elrejtése az ismeretlen látogatók elől
 • Tűzfal beállítások ellenőrzése
 • WordPress fájlok rejtése
 • WordPress fájlok módosulásának követése
 • Tárhely beállítások ellenőrzése
 • Ezt a csomagot minimum a tervezett karbantartás előtt 10 nappal meg kell rendelned

Most minden csomaghoz CleanTalk alkalmazás szintű tűzfal jár ajándékba!

A CleanTalk webalkalmazás tűzfal proaktív védelmet biztosít az ismert és ismeretlen támadások ellen, a hackertámadások valós idejű megelőzése érdekében. A rendszer védelmet nyújt a keresztoldali szkriptelés (XSS), SQL-injekciók, és a nem engedélyezett felhasználók által történő fájlfeltöltés ellen. Emellett ellenőrzi a PHP konstrukciókat és kódokat, valamint a letöltött fájlokban található rosszindulatú kódok jelenlétét is. A tűzfal funkciói közé tartozik a pluginok és témák feltöltés közbeni ellenőrzése is, garantálva ezzel a weboldal fokozottabb biztonságát.

Webáruház karbantartás ár és csomagajánlatok

Alap csomag

13 000 Ft / hó.

WordPress, Woocommerce frissítés

Bővítmények frissítés

Tárhely felügyelet

Biztonsági mentés naponta

Ajánlott

Közép út

16 000 / hó.

WordPress, Woocommerce + adatbázis optimalizálás

Bővítmények frissítés

4 oldal módosítás/hó

Tárhely felügyelet

Biztonsági mentés naponta 2x

Időszakos

25 500 Ft

WordPress, Woocommerce + adatbázis optimalizálás

Bővítmények frissítés

4 módosítás

Tárhely ellenőrzés

Biztonsági mentés 1db

Webáruház karbantartási csomagok részletes bemutatása

Webáruház – Alap csomag: 13 000Ft / hó. ( Éves szerződéskötés esetén 2 hónap kedvezmény )

 • Az oldal bővítményeinek és a WordPress és a Woocommerce frissítése heti szinten, illetve szükség szerint
 • Biztonsági sebezhetőségek monitorozása
 • Tűzfal beállítás
 • Webhely kártékony forgalom monitorozása
 • Tárhelybeállítások ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a tárhelyszolgáltatóval
 • SSL tanúsítvány ellenőrzés (egyes tárhelyeken nem újul meg automatán)
 • Biztonsági mentés beállítása és monitorozása, napi 1 db mentés készül.
 • Probléma megoldás vagy hiba elhárítás 48 órán belül illetve prioritás szerint

Webáruház -Közép út: 16 000 Ft /hó. ( Éves szerződéskötés esetén 2 hónap kedvezmény )

 • Az oldal bővítményeinek és a WordPress frissítése heti szinten, illetve szükség szerint
 • Biztonsági sebezhetőségek monitorozása
 • Tűzfal beállítás
 • Webhely kártékony forgalom monitorozása
 • Bejelentkezési felület elrejtése az ismeretlen látogatók elől
 • WordPress fájlok rejtése
 • WordPress fájlok módosulásának követése
 • Havi 4 bejegyzés közzététele (az általad biztosított szöveggel és képpel)
 • Havi 4 oldalmódosítási lehetőség (menüpont változtatás, telefonszám változtatás, új akció, banner stb.), szöveg- és képszerkesztés nélkül
 • Tárhelybeállítások ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a tárhelyszolgáltatóval
 • Biztonsági mentés beállítása és monitorozása, napi 2db mentés készül
 • Weboldal sebességoptimalizálás
 • Havi 1 óra tanácsadás
 • Probléma megoldás vagy hiba elhárítás 24 órán belül illetve prioritás szerint

Webáruház karbantartás Időszakos csomag : 25 500 Ft

 • Webáruházad alkalomszerűen fogom karbantartani az általad választott időpontban
 • Egy alkalom, amikor kéred.
 • Minden elérhető frissítés telepítése a weboldalon
 • Beállítások és az oldalszerkezet ellenőrzése
 • Mentés beállítása és monitorozása
 • Bejelentkezési felület elrejtése az ismeretlen látogatók elől
 • Tűzfal beállítások ellenőrzése
 • WordPress fájlok rejtése
 • WordPress fájlok módosulásának követése
 • Tárhely beállítások ellenőrzése
 • Woocommerce optimalizálás
 • Adatbázis optimalizálás
 • Ezt a csomagot minimum a tervezett karbantartás előtt 10 nappal meg kell rendelned

Göbölyös Attila CEH, SEO EXPERT

Rendszermérnök & WordPress Developer

Göbölyös Attila vagyok, a weboldal készítés szakértője. Mérnök informatikus, etikus hacker és SEO Szakértő.

Fő szakterületeim:

 • Információ biztonság
 • Keresőoptimalizálás
 • Weboldalkészítés

Teljes körű ügyintézést vállalok a honlapoddal kapcsolatban, neked csak annyi a dolgod, hogy dőlj hátra, és mondj el mindent, amit megálmodtál. Ha nincsenek ötleteid, az sem baj!

A legjobb és a legkorszerűbb szolgáltatást nyújtom, korrekt áron.

Göbölyös Attila-Honlapspecialista.hu